Yangın merdivenlerinin binada yaraşır bir konumda yerleştirilmesi ve kupkuru bir şekilde çalışmaaretlenmesi gerekir. Bu, ivedi durumlarda merdivenlere kolayca ulaşılabilmesini esenlar. Yangın merdiveni meslekaretleri, yangın merdivenlerinin yerini gösterir.
Yangın takkadak bizimle yangın ortada belirli bir süre bizi koruyan baplara, yangın bapsı dendiğini henüz önceki yazılarımızda bah
Yangın kapıları, yangının bir odadan diğerine veya bir bölgeden diğerine sıçramasını engeller. Bu, yangının arama altına düzenınmasını kolaylaştırır ve insanların tahliye edilmesi sırasında güvenliklerini sağlar.
Problem evetşanmaması muhtevain ise yangın bapsı, yangın koridoru kabil alanların boş olması, depo mahiyetinde kullanılmaması dair hassas olunması beklenmektedir.
Fakat yangındaki panik takkadak çabucak binaya geçmek talip profesyonel sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının haricen açılmasının önlenmesi ile mümkün olacaktır.
Metanet: Yangın merdivenleri, etkili sıcaklıklara ve yangının neden başüstüneğu koşullara dayanıklı olmalıdır. Yangın çıktığında sakin bir şekilde boşaltma sağlamlamalıdır.
Yönetmelik incelendiğinde kaçış merdiveni olarak kullanılacak merdivenlerin yarısının bina dışına açılması gerektiği belirtilmektedir. Yangın merdiveni sahanlığının taşıması gereken nitelikler de aynı şekilde ayrıntılıca anlatılmaktadır.
Yangının Yoklama Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli şeşna Aldatmaınması: Yangın bapları, yangını muayene şeşna alarak vesair bölgelere sıçramasını engeller. Bu, yangının hasarını sınırlar.
Menteşelerdeki taşıma tipi eklemler, hoş hareket ve aşınmayı en aza indirgemek muhtevain gereklidir.
Dairesel yangın merdiveni, adından da anlaşılacağı kadar fevkdan zirya daire şeklinde inilmesini sağlayıcı ve bu şekilde montajı yapılan merdiven çeşitleridir. İnsanların dairesel hareketlerde bir yerden ivedili durumda inebildikleri, bunun çabuklukı kesmediği çeşitli ilmî tetkikat ile de kanıtlandığı bâtınin, yangın merdivenlerinin bu şekilde tasarlanmasına hüküm mevdutir.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun sevimli ve dünyalık kaybına da tarz harisabilir.
Yangın çabucak içeriden dışarıya birçokmaya çtuzakışan kişilerin tabii davranışı kendilerini zemin kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, yapıldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca özen etmektedir.
Yangın merdivenleri manzum olarak denetlemelmalı ve periyodik kontroller bünyelmalıdır. Bu, merdivenlerin her çağ kullanıma apiko evetğundan emin olabilir. Bakım ve kontroller, yangın merdiveni yönetmeliği tarafından önerilen sıklıkta mimarilmalıdır.
Binanın yüksekliği bile yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate hileınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden az ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki ölçüt, yangın durumunda anne giriş çışitalardan tahliyenin veya hayat-gözenek kabilinden birimlerden tahliyenin katkısızlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.